Reklam

ALES başvuruları nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM başvuru kılavuzunu yayınladı

12 Mart tarihi itibarıyla başlayan ALES sınavının son başvuru tarihi ise 22 Mart olarak açıklandı. 145 TL olarak belirlenen ALES sınavlarına başvurular, ÖSYM’nin resmî internet sitesinden ya da AİS uygulaması üzerinden yapılacak.

ALES başvuruları nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar? ÖSYM başvuru kılavuzunu yayınladı
17 Mart 2021 - 16:19

12 Mart tarihi itibarıyla başlayan ALES sınavının son başvuru tarihi ise 22 Mart olarak açıklandı. 140 TL olarak belirlenen ALES sınavlarına başvurular, ÖSYM’nin resmî internet sitesinden ya da AİS uygulaması üzerinden yapılacak.

ALES/1 BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR YAPILACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sınavı 12-22 Mart tarihlerinde yapılacak. Bu tarihlerde ALES sınavına başvuru yapamayanlar, 1 Nisan 2021’de geç başvuru imkânından yararlanabilecek.

ALES SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yapılacak ALES sınavı 2 Mayıs 2021’de gerçekleştirilecek. Sonuçları da 27 Mayıs 2021’de açıklanacak.

ALES BAŞVURU ÜCRETLERİ NE KADAR?

ALES sınavı için başvuru ücretleri 145,00 Türk lirası olarak belirlendi.

ALES'E KİMLER BAŞVURABİLİR?

ALES için ÖSYM tarafından yapılan açıklamada sınavın yükseköğretim kurumlarında okutman, öğretim görevlisi, uzman, çevirici, araştırma görevlisi ve eğitim planlamacısı kadrolarında açıktan ya da öğretim elamanı hâricindeki kadrolardan atanabilmek için zorunlu olarak belirlenmiş bir sınav sistemidir. Yüksek lisans programına geçiş olarak değerlendirildiğinde sınava lisans programından mezun olan, lisans programından mezun olabilecek hâlde olanlarla yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuruda bulunabilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum